Cum sa devii un Crestin

Decizia ta cu privire la Isus Hristos este cea mai importanta decizie pe care tu o vei lua vreodata. De ce spunem asta? Ei bine, noi luam in considerare urmatoarele afirmatii din Biblie.
In Ioan 14:6, Isus a spus: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine”, si Apostolul Ioan a mai declarat, “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea , ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica” (Ioan 3:16). Daca este adevarat ca Isus si ceea ce El a facut pentru noi pe cruce este singura cale catre Tatal Ceresc si viata vesnica, asta face raspunsul tau fata de Isus Hristos ceva care iti va afecta viata pentru eternitate.
Avand acestea in minte, te rog sa consideri urmatorii pasi cheie pentru a-L primi pe Hristos:

1. Recunoaste ca tu, impreuna cu toata omenirea, ai pacatuit.

Biblia spune ca toti au pacatuit si sunt lipsiti de slava Lui Dumnezeu (Romani 3:23). Toti am pierdut scopul intentiei Lui Dumnezeu pentru fiecare dintre noi. Prin pacatele noastre am contribuit la o lume care nu l-a iubit pe Dumnezeu cu toata inima, sufletul si mintea. Nici nu ne-am iubit aproapele ca pe noi insine.  (Deuteronom 6:5; Leviticul 19:18; Matei 22:37-39; Marcu 12:29-31; Luca 10:27, 28)

2. Intoarce-te din pacat la Iertatorul pacatelor tale.

Intr-o predica a sa, Apostolul Pavel a spus: ”Dumnezeu porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni, sa se pocaiasca” (Faptele Apostolilor 7:30). A te pocai insemna sa te intorci din pacat la Isus Hristos. Doar Isus are puterea sa ierte toate pacatele- dupa ce a fost declarat a fi Dumnezeu, El este capabil sa ierte pacatele comise impotriva lui Dumnezeu. Fiind drept, El ne-a pus la dispozitie iertarea prin platirea pedeapsei drepte (moartea) pentru pacatele noastre , prin moartea Sa pe cruce.

3.Prin credinta primeste-L pe Isus Hristos

Cand o persoana admite nevoia ei pentru o relatie restaurata cu Dumnezeu si iertarea pacatelor ei, urmatorul pas logic este sa accepte solutia lui Dumnezeu. Prin a-ti pune credinta in ceea ce Isus Hristos a facut pentru tine pe cruce, Dumnezeu aplica iertarea completa si refacerea vietii tale (2 Corinteni 5:17-21). Si nu numai asta dar, Isus prin Duhul Sau, face ca tu sa fi nascut din nou (Ioan 3:5-7). Aceasta se refera la o noua viata in care intra oricine care-L accepta pe Isus.

4. Fii umplut cu Duhul Sfant

Isus a poruncit primilor urmasi ai Luis a fie botezati (cufundat) in Duhul Sfant. Astazi, acesta este inca un aspect vital al vietii noastre crestine. Imputernicirea Duhului Sfant da posibilitatea unui crestin sa fie un martor efficient, sa primeasca daruri spirituale si sa traiasca o viata care exprima roadele naturii lui Dumnezeu. Te rog sa-ti faci timp sa te uiti peste urmatoarele pasaje din Scriptura care vor descrie relatia unui credincios cu imputernicirea Duhului Sfant. Dupa ce ai facut asta, te rog sa fi deschis la tot ceea ce Dumnezeu are pentru tine. Uita-te peste Faptele Apostolilor 1:5-8; 2:4; 8:9-17; 9:17-18; 19:2-6; 1 Corinteni 12:8-10; Galateni 5:22-25.

5. Incepe sa-L urmezi pe Isus

Isus Hristos nu are o solutie doar pentru trecut, ci si pentru viitorul nostru. Tu vei descoperi acel viitor, cand incepi sa urmezi calea vietii pe care Isus ne-a lasat-o in Cuvantul Lui, Biblia (Ioan 8:32; Matei 16:24).

Daca niciodata nu L-ai aceptat pe Isus Hristos, iertarea si viata eterna pe care El ne-o adduce El, te incurajam sa faci acest lucru astazi. Daca iei o decizie pentru Hristos, te rog sa urmezi cele de mai sus, si apoi prin a incepe sa citesti Noul Testament si sa cauti o Biserica care crede Biblia. Daca iti putem fi cumva de ajutor, te rugam nu ezita sa ne contactezi la Biserica Calvary Chapel Bistrita.